Skip to main content

Terug naar Dubai

Dubai is een moderne metropool in de Verenigde Arabische Emiraten, bekend om zijn iconische skyline, luxe winkelcentra, en innovatieve architectuur, waaronder de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De stad biedt een unieke mix van futurisme en traditie, met drukke souks, prachtige stranden, woestijnsafari’s en ultramoderne bezienswaardigheden. Dubai staat ook bekend als een belangrijk internationaal handels- en toeristisch centrum, waar bezoekers genieten van cultuur, luxe, en avontuur in een kosmopolitische setting. Een moderne stad aan de rand van de woestijn die wij al meerdere malen bezochten.

Na onze twee gesplitste reizen is Never Stop Travelling weer compleet in Dubai. Ik ging op LiveaBoard trip in de Malediven, terwijl Jolanda op studiereis ging door het geweldige Oman. In Dubai kun je slapen in vele gebieden en in een diversiteit aan prijsklasse, ons advies daarin is stem je accommodatie af op de bezienswaardigheden die je in Dubai wilt doen. Heb je een eigen auto, zoals wij tijdens deze trip hebben, ben je natuurlijk flexibel. Het verkeer kan druk en soms hectisch zijn maar self-drive is een prima optie. Taxi/uber is betaalbaar in de stad en die brengen je graag van A naar B, daarbij kun je ook nog kiezen voor het openbaar vervoer. Wij maken deze trip in september, een maand waarin de temperaturen nog ver boven de 40 graden uitkomen, vanaf half oktober tot eind maart is de beste periode om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken. Naar de zomer in onze winter…

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary / Dubai Creek Harbour

Een mooie wijk om te bezoeken is zeker Dubai Creek, moderne wijk met een prachtig uitkijkplatform over de skyline van Dubai. Tip: bezoek deze wijk tijdens zonsondergang. Leuke restaurantjes rondom de haven. Gratis parkeren doe je in het midden van Creek Island, de parkeerplaatsen in de buitenring zijn voorbehouden aan bewoners van de prachtige appartementen complexen.

Maak zeker even een stop bij Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, een van de meest unieke natuurreservaten in de regio en beslaat ongeveer 6,2 vierkante kilometer. Het gebied staat bekend om zijn uitgebreide wetlands en biedt een veilige schuilplaats voor duizenden vogels, vooral trekvogels. In de wintermaanden komen duizenden flamingo’s hier samen, wat het reservaat bijzonder populair maakt bij vogelliefhebbers. Naast flamingo’s herbergt het gebied meer dan 450 diersoorten, waarvan ongeveer 60 vogelsoorten, zoals reigers, lepelaars, zilverreigers en visarenden.

Het reservaat bestaat uit een mozaïek van zoutvlaktes, moddervlaktes, mangroves, en lagunes, die een gevarieerd ecosysteem vormen voor zowel vogels als andere wilde dieren. Het is een belangrijk rustpunt voor vogels die migreren tussen Europa, Azië en Afrika. Er zijn verschillende vogelhutten (observatieplatformen) rondom het reservaat gebouwd, die bezoekers de mogelijkheid bieden om vogels van dichtbij te observeren zonder ze te verstoren. De hutten zijn goed uitgerust met verrekijkers en informatieborden, wat het bezoek nog interessanter maakt voor zowel amateurvogelaars als meer ervaren ornithologen. Ras Al Khor Wildlife Sanctuary biedt bezoekers een unieke kans om de rijke biodiversiteit van de regio te ervaren en is een belangrijk symbool van Dubai’s inzet voor natuurbescherming.

Dubai Frame

Het Dubai Frame is een iconisch architecturaal meesterwerk dat de skyline van de stad siert en als symbolische “brug” fungeert tussen het oude en moderne Dubai. Gelegen in Zabeel Park, is het een 150 meter hoge en 93 meter brede rechthoekige structuur, ontworpen om eruit te zien als een gigantische fotolijst die het verleden, heden en de toekomst van Dubai omlijst.

Aan de ene kant van het Frame krijg je een panoramisch uitzicht over het historische gedeelte van Dubai, met wijken zoals Deira, de traditionele souks en de Dubai Creek. Aan de andere kant ontvouwt zich het beeld van modern Dubai, met zijn indrukwekkende skyline vol wolkenkrabbers zoals de Burj Khalifa en futuristische architectuur. Het biedt zo letterlijk en figuurlijk een venster op twee tijdperken van de stad.

De glazen loopbrug aan de bovenkant van het Frame biedt bezoekers een adembenemend 360-graden uitzicht over de stad, met een vloer van transparant glas die de illusie wekt alsof je boven de lucht zweeft. Binnen in het Frame bevindt zich een interactieve tentoonstelling die de transformatie van Dubai van een vissersdorp naar een wereldstad laat zien.

Met zijn unieke ontwerp en indrukwekkende uitzichten is het Dubai Frame een architectonisch wonder dat de rijke geschiedenis en ambitieuze toekomst van de stad op een prachtige manier samenvat. Het is niet alleen een toeristische trekpleister, maar ook een symbool van Dubai’s constante evolutie en grensverleggende visie. Heb je een huurauto is er parkeren geen enkel probleem, er is een grote parkeerplaats naast het Frame.

Museum of the Future

Het Museum van de Toekomst is niet zomaar een gebouw, het is een visioen van wat de wereld kan zijn. Dit architectonische wonder, combineert baanbrekende technologie, innovatieve ontwerpen en futuristische ideeën om bezoekers mee te nemen op een reis naar morgen. Het glanzende, torusvormige gebouw, met zijn opvallende kalligrafie, is een kunstwerk op zich en symboliseert de eindeloze mogelijkheden van de toekomst.

Het museum richt zich niet op het verleden, maar verkent wat nog moet komen. Van kunstmatige intelligentie en robotica tot milieuvriendelijke oplossingen en ruimteverkenning, het Museum van de Toekomst toont wat de komende decennia kunnen brengen. Bezoekers worden niet alleen toeschouwers, maar ook deelnemers in een dynamische ervaring die je laat dromen over hoe technologie en creativiteit de wereld zullen hervormen.

De kalligrafie die het gebouw siert, is geïnspireerd op inspirerende Arabische quotes van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de heerser van Dubai, en benadrukt de visie van een toekomst waarin mens en technologie harmonieus samenkomen. Deze quotes staan voor de kernwaarden van het museum: optimisme, innovatie en de kracht van kennis om de wereld te verbeteren.

Binnenin vinden bezoekers interactieve tentoonstellingen, die de grenzen van wetenschap en kunst verkennen. Van hoe we onze planeet kunnen redden met duurzame technologieën, tot nieuwe manieren van leven en werken in een steeds veranderende wereld, het museum is een bron van inspiratie voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat de toekomst kan brengen.

Natuurlijk bezocht Never Stop Travelling dit museum, zeker bijzonder echter wij hadden er iets meer van verwacht. Zeker bezoeken, bij beperkte tijd in Dubai kun je dit zeker overslaan. Let wel op, tijdig je kaarten boeken want het museum is vaak maanden vooruit uitverkocht.

Waterfront Market

De Waterfront Market in Deira is de ultieme bestemming voor liefhebbers van verse producten. Met een indrukwekkend aanbod van vis, vlees, groenten, fruit en specerijen biedt deze moderne markt een authentieke inkijk in Dubai’s culinaire cultuur. De vismarkt is het hoogtepunt, waar dagelijks de meest verse vangst te vinden is, direct uit de Arabische Golf. Wordt veelal bezocht door de lokale bevolking, zeker ook het bezoeken meer dan waard als je op bezoek bent in Dubai.

Naast de levendige markt zijn er restaurants waar je je gekochte zeevruchten ter plekke kunt laten bereiden. Gelegen aan de kust, biedt de Waterfront Market niet alleen een rijke variatie aan producten, maar ook een prachtig uitzicht over de zee—een onmisbare ervaring in Dubai. Voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Burj Khalifa

De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 828 meter, is het kroonjuweel van Dubai’s skyline. Dit architectonische wonder biedt vanaf zijn observatiedekken, At The Top, een adembenemend uitzicht over de stad, de woestijn, en de Arabische Golf. De slanke, torenhoge structuur is een symbool van Dubai’s ambitieuze visie en innovatie. Deze trip slaan we een bezoek aan dit geweldige gebouw over, twee keer eerder ging Never Stop Travelling al de hoogte in. Kijk snel HIER.

Aan de voet van de Burj Khalifa ligt de Dubai Fontein, de grootste choreografische fontein ter wereld. Deze spectaculaire show van water, licht en muziek trekt dagelijks duizenden bezoekers. Waterstralen schieten tot wel 150 meter de lucht in, terwijl ze dansen op muziekvariaties, van klassieke stukken tot moderne pophits. De combinatie van de torenhoge Burj Khalifa en de magische fontein maakt deze locatie een van de meest indrukwekkende ervaringen in Dubai, zowel overdag als in de avond.

The view of the Palm

The View at The Palm biedt een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Dubai’s iconische Palm Jumeirah. Gelegen op de 52e verdieping van de Palm Tower, op 240 meter hoogte, geeft dit observatiedek bezoekers een spectaculaire 360-graden blik over de kunstmatige eilandengroep, de Arabische Golf, en de skyline van Dubai, inclusief beroemde bezienswaardigheden zoals de Burj Al Arab en de Atlantis. Voor een lichte meerprijs kun je ook de 54ste etage bezoeken, zeker doen! Je hebt daar een meer uniek beeld zonder je beelden te hoeven maken door de raamwerken heen.

Naast het indrukwekkende uitzicht biedt de ervaring een interactieve tentoonstelling over de bouw en ontwikkeling van Palm Jumeirah, een van de grootste technische meesterwerken ter wereld. Of het nu overdag is of bij zonsondergang, The View at The Palm is dé plek voor adembenemende vergezichten en onvergetelijke momenten in Dubai. Voor Never Stop Travelling is dit een van de mooiste uitzichtpunten op aarde!

Aan het einde van het unieke Jumeirah Palm eiland tref the Pointe aan,  hier kun je ook nog even een duik in het water maken en heb je een fantastisch uitzicht over het Atlantis hotel. Enkele kilometers verwijderd van het Palm eiland, tref je Jumeirah Beach aan. Schitterend strand voor een zonsondergang met prachtig uitzicht over Burj Al Arab, een uniek hotel wat ook opengesteld is voor rondleidingen.

Onze eerste avond in Dubai hebben we overheerlijk Emirati eten gehad, samen met Jessica de Bruin. Even over de reis business gesproken en de plannen rondom reizen door Saoedi Arabië. Perfect en overheerlijk gegeten in Al Khayma Heritage Restaurant, waar de specialiteit van het huis “baby shark” is. Als Hard Rock Café liefhebber kiezen we voor de laatste avond in Dubai, het Hard Rock Café Dubai, het derde bezoek alweer aan dit gigantisch Hard Rock Café. Gigantisch past dan ook prima in en bij Dubai.

Ras Al Khaimah

Een van de doelen van deze trip was om wat in te zoomen op Ras Al Khaimah, dus vanuit Dubai met onze huurauto naar Ras Al Khaimah. Dik uur rijden vanuit Dubai dus prima te doen, daarbij is het goed te doen in de auto met airco en buitentemperaturen boven de 40 graden. Voordeel van self-drive is stoppen waar wilt en aangezien Never Stop Travelling graag een land/streek in beeld brengt maken we graag fotostops. Na enkele fotostops en leuke koffiestop is de eerste stop de Sheikh Muhammad Bin Salim Moskee, een prachtige en historische moskee gelegen in de emiraat Sharjah. Deze moskee, die een belangrijk spiritueel en architectonisch herkenningspunt is, combineert traditionele islamitische architectuur met moderne elementen. De moskee biedt plaats aan duizenden gelovigen en is voorzien van elegante minaretten, koepels en verfijnde details in het interieur, zoals ingewikkelde patronen en kalligrafie die de islamitische kunst weerspiegelen. Het serene witte gebouw ligt aan de kust en biedt bezoekers een rustige plek voor gebed en reflectie, met uitzicht op de omliggende bergen en de Arabische Zee.

De Sheikh Muhammad Bin Salim Moskee speelt een belangrijke rol in het religieuze en culturele leven van de lokale gemeenschap en is een symbool van de rijke islamitische erfgoed van de regio.

Flamingo Beach is een relatief onbekende, rustige strandlocatie, gelegen in de buurt van Umm Al Quwain, een van de kleinste emiraten. Het strand ligt aan een afgelegen kustlijn en staat vooral bekend om de nabijgelegen lagunes en mangroven, waar je regelmatig flamingo’s kunt spotten, met name tijdens de wintermaanden wanneer deze elegante vogels in grote getale migreren naar de Emiraten. Wij moesten het doen met enkele leuke beelden.

Hoewel het strand zelf vrij eenvoudig is, biedt de omgeving een serene en ongerepte natuurervaring, perfect voor mensen die van vogels houden en even willen ontsnappen aan de drukte van de stad. In de buurt van Flamingo Beach kunnen bezoekers ook kajakken door de mangroven, waar ze nog meer vogels en andere wilde dieren kunnen ontdekken.

Flamingo Beach is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en de schoonheid van de natuurlijke fauna en flora van de Emiraten. Vanuit hier gaan we ons verblijf eens opzoeken, oftewel een stuk de woestijn in rijden. De kustplaatsjes aan zee worden verruild voor prachtige zandduinen en woestijngebied.

In Ras Al Khaimah, zijn verschillende traditionele kamelenboerderijen te vinden, die een belangrijk onderdeel vormen van de Bedoeïenencultuur en het erfgoed van de regio. Een bezoek aan een kamelenboerderij biedt een unieke kans om meer te leren over de cruciale rol die kamelen spelen in het dagelijks leven van de lokale bevolking, zowel in het verleden als vandaag de dag.

Op deze boerderijen kun je de majestueuze kamelen van dichtbij zien, ze voeren en meer leren over hun verzorging. Sommige boerderijen bieden ook rondleidingen en de mogelijkheid om een ritje te maken op een kameel, een onvergetelijke ervaring die je meeneemt door het serene woestijnlandschap van Ras Al Khaimah. Kamelenraces, een populaire sport in de VAE, zijn ook nauw verbonden met deze boerderijen, waar kamelen worden getraind voor wedstrijden. Kamelen en het Midden Oosten zijn sterk verbonden met elkaar. Never Stop Travelling kent het Midden Oosten erg goed en tijdens onze reizen al veel informatie opgesnoven over de belangrijke rol van de kamelen, in het dagelijkse leven van de Arabische wereld.

Rust en luxe bij The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert

Gelegen te midden van de uitgestrekte Arabische woestijn biedt The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert een ongeëvenaarde luxe retraite waar natuur, avontuur en elegantie perfect samenkomen. Beleef de serene schoonheid van de woestijn in privévilla’s met zwembad, geniet van culinaire hoogstandjes en ontspan in de verkwikkende spa. Of je nu te paard het natuurreservaat verkent, ’s avonds onder de heldere sterrenhemel naar de hemel kijkt, of geniet van de rijke smaken van de Arabische keuken, elk moment is erop gericht je onder te dompelen in luxe en ontspanning. Perfect voor koppels, gezinnen en avonturiers, dit resort herdefinieert luxe in de woestijn met persoonlijke service en onvergetelijke ervaringen. We verblijven hier twee nachten en kiezen er voor om een volledige dag op het resort door te brengen. Het resort biedt een uitgebreid programma aan activiteiten aan zodat vervelen hier niet aan de orde is. Alhoewel de luxe rooms absoluut de moeite waard zijn om wat tijd in door te brengen. Maximaal genieten.

Beleef Jebel Jais

Vanuit dit unieke verblijf reizen we door naar Musandam, Oman. Dit doen we via de prachtige Jebel Jais, gelegen in het majestueuze Hajar-gebergte, is de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten en een ultieme bestemming voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Met een hoogte van 1.934 meter biedt Jebel Jais adembenemende uitzichten over de kronkelende bergketens en valleien, en een scala aan avontuurlijke activiteiten. Als je dan denkt dat woestijngebieden alleen maar uit zand bestaan, merk je hier al snel het tegenovergestelde. Zodra je de bergketen indraait veranderd de gehele omgeving in prachtige bergformaties en zijn de uitzichten fenomenaal.

Buiten de (natuurlijk) diverse fotostops om, is onze eerste stop de Jais Sledder, een onvergetelijke ervaring op Jebel Jais, de hoogste berg van de Emiraten. Deze adrenaline-pompende rodelbaan neemt je mee op een spannende afdaling van 1.840 meter, waarbij je met snelheden tot 40 km/u door bochten raast. Terwijl de wind door je haren suist, geniet je van adembenemende uitzichten over het ruige berglandschap. Perfect voor avonturiers die op zoek zijn naar spanning én schoonheid, de Jais Sledder combineert avontuur met de pure natuur van Ras Al Khaimah. Een must-do voor thrillseekers die een unieke bergbelevenis willen ervaren! In het hoogseizoen zeker tijdig en soms ver voorafgaand je tickets (online) regelen.

De Jebel Jais Flight is de ultieme ervaring voor avonturiers die de grenzen van spanning willen opzoeken. Als ’s werelds langste zipline neemt deze vlucht je mee op een adembenemende rit van maar liefst 2,83 kilometer, hoog boven de ruige pieken van Jebel Jais in Ras Al Khaimah. Met snelheden tot wel 150 km/u vlieg je door de lucht als een vogel, terwijl het spectaculaire berglandschap onder je voorbijraast. Het gevoel van vrijheid en pure adrenaline maakt de Jebel Jais Flight een onvergetelijke belevenis en een must voor thrillseekers die een nieuwe dimensie van avontuur willen ontdekken.

Al was ik persoonlijk niet direct overtuigd dat ik dit ging moet ik achteraf eerlijk bekennen, WAUW! Dit had ik nooit willen missen, wat een grandioze ervaring. Het vertrekpunt is ook alleen maar te bezoeken als je al een ticket hebt, dus even voorafgaand gaan kijken doe ik het wel of niet, is er niet bij. Voor mij was dit een voordeel, dus kaartjes besteld en doen! Let wel op, in het seizoen zijn de kaartjes vaak weken voorafgaand uitverkocht dus tijdig regelen is echt een must. Als je kaartjes besteld doe dat dan inclusief camera dan heb je, zoals je hieronder kunt zien, je persoonlijke video. Dit kan met camera naar je toegericht of naar onderen toe, het Never Stop Travelling advies is zeker om de camera op jezelf te richten. Veel plezier tijdens deze grandioze vlucht.

Wij doen nog even een soepje en koffie in het nabij gelegen restaurant, wat het hoogst gelegen restaurant van de UAE is.

Naast adrenaline-opwekkende activiteiten, is Jebel Jais ook een plek om te genieten van de rustige schoonheid van de natuur. Ontspan tijdens een picknick, geniet van een rit door de kronkelende bergwegen, of ervaar het bijzondere microklimaat, dat vaak enkele graden koeler is dan de omliggende woestijngebieden. Voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van avontuur en natuurschoon, is Jebel Jais een bestemming die je niet mag missen.

Musandam

Wij gaan onze weg opmaken richting Musandam, Oman. Volgens Google Maps kunnen we vanuit Jais Flight door naar de grens met Oman maar de praktijk hierin is helaas anders. Deze weg mag je dus niet berijden als toerist. De 44 km worden er dus 110. We passeren leuke Arabische plaatsjes, gelegen aan de voet van het Hajar-gebergte. De grensovergang is niet “eventjes” we moeten ons melden bij vier loketjes en je betaald een “exit fee”, 30 AED p.p. (is ongeveer € 7.50, anno 2024). Helaas is het al donker aan het worden dus veel van dit stukje Oman zien we nu nog niet.

Let wel op dat je niet met elke huurauto de grens bij Oman over kunt, je gaat dan immers een ander land in en dat laten niet alle verhuurmaatschappijen toe. Een “yellow card” is vereist om de grens over te steken.

Een bezoek aan Musandam is een betoverende ontsnapping naar het ongerepte noorden van Oman, waar adembenemende fjorden, kristalhelder water en ruige bergen samenkomen. Wij kiezen voor overnachten in Khasab, een geweldige uitvalsbasis om dit gedeelte van Oman te verkennen. Het resort is centraal gelegen om de stad goed te verkennen en de haven voor de Dhow Cruises is “om de hoek”. Mogelijkheden genoeg in dit stuk van Oman dus laat Never Stop Travelling je adviseren en jouw UAE combi met Oman wordt zeker een succes.

Dhow cruise

De echte magie begint met een traditionele dhow cruise. Terwijl de houten dhow rustig over de azuurblauwe zee glijdt, ontvouwt zich een spectaculair panorama van prachtige kliffen en verborgen baaien. Je voelt de zachte zeebries op je huid, hoort het kabbelende water en kunt zelfs dolfijnen spotten die speels naast de boot zwemmen. Onderweg is er tijd om te snorkelen in het heldere water vol kleurrijk zeeleven, of simpelweg te genieten van de rust en schoonheid van dit ongerepte stukje natuur. De combinatie van natuurpracht en rustgevende sfeer maakt een bezoek aan Musandam en de dhow cruise een onvergetelijke ervaring voor wie even wil ontsnappen aan de drukte. Een geweldige ervaring voor een halve, hele of zelfs meerdere dagen. Mogelijkheden genoeg om optimaal te genieten.

Khasab Kasteel

Khasab Kasteel is een historisch fort, het werd oorspronkelijk in de 17e eeuw door de Portugezen gebouwd als strategische vesting vanwege de nabijheid van de Straat van Hormuz. Tegenwoordig is het kasteel een populaire toeristische attractie met gerestaureerde torens, een centrale binnenplaats en tentoonstellingen die de Omaanse cultuur en maritieme geschiedenis tonen. Bezoekers kunnen traditionele boten, archeologische vondsten en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en kustlijn bewonderen, wat het een ideale plek maakt voor liefhebbers van de rijke geschiedenis van Musandam. Het kasteel ligt op 200 meter van ons hotel vandaan, entree 3 Omaanse Rial p.p. (anno 2024). Let wel op, het kasteel kent openingstijden en is op vrijdagen alleen in de ochtend open.

Khasab is een kuststad, bekend om zijn spectaculaire fjorden, ruige bergen en heldere wateren. De stad wordt vaak de “Noorwegen van Arabië” genoemd. Khasab dient ook als toegangspoort tot de prachtige natuur en cultuur van Musandam. Om het lokale leven wat te proeven, pak een watertje, koffie of thee en ga rustig zitten en laat het lokale leven op je af komen. Diverse nationaliteiten zijn hier aanwezig echter iedereen is vriendelijk.

Terug naar Ras Al Khaimah

We zeggen weer vaarwel tegen Oman, terug naar de Verenigde Arabische Emiraten. Wederom diverse loketjes bezoeken om de grens over te komen, over land is deze grenspost best omslachtig wat je in eerste instantie niet zou verwachten met zo’n klein stukje Oman. Vanuit Khasab (Oman) rijden we de prachtige kustweg naar de grens, de uitzichten zijn fenomenaal en krijgen we wederom bevestigd dat dit stukje Oman een fantastische toevoeging is van je UAE bezoek.

Dhayah Fort

Dhayah Fort in Ras Al Khaimah is een historisch fort dat zich onderscheidt als het hoogste fort van de Verenigde Arabische Emiraten. Gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over groene palmoases en de omliggende bergen, biedt het bezoekers een unieke kans om terug in de tijd te reizen en de rijke geschiedenis van het emiraat te ervaren. Het fort speelde een belangrijke rol in de verdediging tegen koloniale troepen in de 19e eeuw en is tegenwoordig een populaire bestemming voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers die het authentieke erfgoed van de regio willen ontdekken. In de zomermaanden (40 graden plus) levert het bezoek buiten de uitzichten om ook de nodige zweetdruppels op waarover wij, in dit geval, zeker kunnen meespreken. Bezoek is kosteloos en de trappen op wordt beloond met een grandioos uitzicht.

Suwaidi Pearls is een unieke parelkwekerij, die de eeuwenoude parelteelttradities van de regio in ere houdt. Opgericht door Abdullah Al Suwaidi, een afstammeling van een familie met een lange geschiedenis in de parelhandel, is deze kwekerij de enige commerciële producent van natuurlijke Arabische parels in de Verenigde Arabische Emiraten. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen op een traditionele parelkwekerij en ontdekken hoe oesterparels worden geteeld, geoogst en verwerkt. Het project combineert erfgoed en innovatie en biedt een fascinerend inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio. Never Stop Travelling neemt deze tour graag op in je programma. Natuurlijk kun je ook parels kopen hier als je daarin interesse hebt. Je krijgt tijdens deze excursie inzicht in het verleden van het parelduiken en zoels dit momenteel in een farm geschied. Een leuke en interessante toevoeging! De excursies duurt zo’n 2,5 uur.

Marjan Eiland

Marjan Island is een kunstmatige archipel in Ras Al Khaimah, bestaande uit vier eilanden: Breeze, Treasure, Dream, en View. De eilanden strekken zich uit over 4,5 kilometer in de Arabische Golf en zijn een luxe bestemming die bekendstaat om zijn prachtige resorts, stranden, en recreatieve voorzieningen. Met zijn luxe hotels, zoals het Rixos Bab Al Bahr en DoubleTree by Hilton Resort, biedt Marjan Island een perfecte mix van ontspanning en avontuur. Of het nu gaat om watersporten, spabehandelingen of genieten van de zonsondergang, Marjan Island is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een exclusieve vakantie-ervaring in de Verenigde Arabische Emiraten. Accommodaties zijn er in diverse prijsklasse. Onze eerste avond hier eten we op z’n Amerikaans en voortreffelijk in de Claw BBQ van ons Hotel. Een leuke Amerikaanse sfeer in de Emiraten.

Onze laatste dag zou de auto blijven staan maar de “roep naar verkenning” was zo sterk dat we toch besloten een rondje op het Marjan Eiland te rijden, volop in aanbouw en anno 2024 nog niet zoveel te beleven dan bouwputten. Wat wel duidelijk is, dit wordt een ongekend toeristenparadijs. We bezoeken Al Hamra Mall alwaar we een overheerlijke lunch nuttigen bij de Bakerist, een geweldige lunchroom. De zee opzoeken doen we niet op het drukke strand bij ons hotel maar rijden even naar Flamingo Beach en duiken daar even rustig in de zee. Verkoeling biedt het weinig want ik denk dat de zee zo’n 32 graden is.

Bye bye UAE en Oman, zeker tot ziens!

Ook eens naar de zomer in onze wintermaanden? Het Midden Oosten biedt vele mogelijkheden en Never Stop Travelling denkt hierover graag met je mee. Neem zeker eens een kijkje naar de onderstaande video van ons over deze trip.

Leave a Reply